Inkoper Dairy Ingredients

Company profile

Het Belgisch-Nederlandse familiebedrijf Nukamel, met vestigingen in Olen (B) en Weert (NL) en ongeveer 50 medewerkers is ‘s werelds eerste producent van melkvervangers. Het bedrijf heeft meer dan 65 jaar ervaring in het ontwikkelen van hoogwaardige voeding voor jonge (zoog)dieren, gebaseerd op zuivelgrondstoffen. Nukamel is innovatief, heeft eigen R&D-faciliteiten en werkt wereldwijd samen met universiteiten en onderzoeksinstellingen. Nukamel is actief in meer dan 60 landen en ondersteunt een divers klantenbestand waaronder het topsegment van de internationale diervoederindustrie op unieke, gepassioneerde en persoonlijke wijze. Nukamel streeft ernaar langdurige relaties op te bouwen om zo de ontwikkeling en groei van alle partijen mogelijk te maken.

De Heus Voeders B.V. is een internationaal opererend familiebedrijf met als kernactiviteit de productie en verkoop van hoogwaardige diervoeders. De Heus draagt sinds 1911 actief bij aan de vooruitgang binnen de agrarische sector. De afgelopen jaren is groei gerealiseerd door zowel autonome groei als overnames in Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Doel is om deze ambitieuze internationale groeistrategie verder te continueren. Wereldwijd dragen meer dan 7.000 medewerkers bij aan de realisatie van deze doelen en ambities. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ede.

Nukamel en De Heus hebben een lange termijn partnership en wensen op het vlak van inkoop hun samenwerking te intensiveren, waardoor er een interessante vacature ontstaat op het vlak van procurement.

Job description

Optimalisatie van inkoop binnen de voorwaarden van kwaliteit en beschikbaarheid

 • Verantwoordelijk voor het inkoopresultaat van zuivelgrondstoffen (voornamelijk, maar niet alleen voor Nukamel) en van micro-ingrediënten als choline chloride en organische zuren voor De Heus wereldwijd.
 • Bouwen en onderhouden van een sterk netwerk van leveranciers en businesspartners met wie informatie intern en extern gedeeld wordt.
 • Onderhandelen, afsluiten en opvolgen van contracten met leveranciers, handels- en logistieke partners. De inkooprisico’s afdekken.
 • Analyseren van grondstofmarkten wereldwijd. Doorgronden van en anticiperen op geopolitieke, technologische en marktontwikkelingen.
 • Door gedegen analyse van de supply chain de keten volledig transparant maken waardoor alle kosten van grondstof, conversie, logistiek, etc. inzichtelijk zijn en de optimale inkoopstrategie bepaald kan worden.
 • Initiëren van kostprijsbesparingen door middel van alternatieve grondstoffen, leveranciers, samenwerkingsvormen, logistieke partners, etc. Hiertoe werk je samen met o.a. nutritionisten en Business Units wereldwijd.
 • Verzorgen van interne en externe rapportages over ontwikkelingen en verwachtingen in grondstofmarkten. Vraagbaak en bron van informatie.
 • Voor de inkoop van de zuivelgrondstoffen werk je binnen Nukamel nauw samen met en rapporteer je aan de Directeur, tevens maak je deel uit van het MT. Binnen De Heus werk je in de Business Unit Premixes, Concentrates & Specialties en rapporteer je aan de Group Purchasing Manager Micro Ingredients.

Job requirements

Analytisch sterke inkoper die alle ins & outs van de supply chain kan doorgronden

Functie-eisen

 • Een afgeronde Master-studie Bedrijfskunde, Animal Nutrition, Levensmiddelentechnologie of vergelijkbaar. Bedrijfskundig inzicht en analytische vaardigheden zijn belangrijk.
 • Bij voorkeur enige jaren relevante werkervaring in een (internationale) in- of verkoopfunctie bij voorkeur in de diervoeder-, voedingsmiddelen- of zuivelindustrie.
 • Enige nutritionele kennis en inzicht in de samenstelling van veevoer is een duidelijk pluspunt. In ieder geval moet er de bereidheid zijn je daar verder in te verdiepen.
 • De omgang met Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint), gebruik van moderne communicatiemiddelen (Teams, Skype), enige kennis van ERP-systemen en het kunnen samenstellen en geven van presentaties zijn welkome vaardigheden.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Beheersing van andere moderne talen zoals Duits, Frans of Spaans is een pluspunt.
 • Bereidheid internationaal te reizen tot circa 20% van de tijd.

Competenties

 • Goede communicatieve en analytische vaardigheden.
 • Relatiebouwer en netwerker.
 • Accuraat en gestructureerd.
 • Goede onderhandelingsvaardigheden.
 • Data kunnen transformeren naar informatie.
 • Ondernemend, initiatiefrijk en oplossingsgericht.
 • Klant- en resultaatgericht.

Offer

Nukamel en De Heus bieden een unieke mogelijkheid om het beste van twee werelden te ervaren en jezelf verder te ontwikkelen door nauwe samenwerking met professionals in hun vakgebied. Naast een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket in lijn met je functie en ervaring, biedt deze baan je veel ruimte voor eigen inbreng van nieuwe initiatieven. Op grond van je eigen voorkeur en ambitie kun je in de toekomst qua positie en verantwoordelijkheden verder groeien binnen één van beide organisaties.


Standplaats / Woonplaats


Naar verwachting ben je meer dan 50% van de tijd werkzaam bij Nukamel in Weert. Daarnaast zul je wekelijks op het hoofdkantoor van De Heus in Ede zijn en kun je ook gebruik maken van de locatie van De Heus in Veghel of thuis werkzaam zijn. Ook reis je een deel van je tijd internationaal, waarbij je leveranciers, handels- of logistieke partners of andere locaties van De Heus bezoekt. Bij de keuze van je woonplaats ligt het voor de hand met deze uitgangspunten rekening te houden.

Reageren


Uitgebreide informatie over de organisaties is te vinden op www.nukamel.com en www.deheus.com.
Nukamel en De Heus hebben de werving en selectie voor de vacature Inkoper Dairy & Micro Ingredients uitbesteed aan CeresRecruitment.
Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt onderdeel uit van de procedure.

Location

Weert/ Ede/Veghel

Publication date

29.04.2022

Contact person

Borgers

Ceres Recruitment uses cookies to make your visit easier and more personal.
Close